Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Total Prim Expert
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Ajutoare de minimis pentru dezvoltarea intreprinderilor
2000 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Guvernul României a adoptat H.G. prin care s-a instituit o schemă de ajutor de stat privind acordarea de ajutoare de minimis către IMM-uri.

Au existat o serie de modificări ale Hotărârii de Guvern iniţiale în sensul lărgirii ariei de cuprindere, astfel că în prezent accesarea acestei scheme se realizează în următoarele condiţii:

1) Finanţarea nerambursabilă: 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.
2) Plafonul maxim al finanţării: 200.000 euro (echivalent lei), într-un interval de 3 ani.
Plafonul este unul cumulativ, astfel că se pot accesa fie toţi cei 200.000 euro într-un singur an, fie sume mai mici distribuite pe mai mulţi ani. Dacă întreprinderea dvs. activează în domeniul transportului rutier, plafonul maxim este de 100.000 euro (echivalent lei).
3) Cheltuieli eligibile:

• construcţii cu scop industrial sau turistic, destinate realizării activităţii pentru care s-a solicitat finanţare;
• echipamente tehnologice – maşini, utilaje şi instalaţii de lucru;
• aparate şi instalaţii de măsurare, control şi reglare;
• mijloace de transport neînmatriculabile, pentru susţinerea activităţii întreprinderii;
• mobilier şi aparatură birotică;
• active necorporale: brevete, licenţe, mărci comerciale şi alte drepturi şi active similare.
De notat că activele achiziţionate pot fi şi second-hand !

4) Solicitanţi eligibili: microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) din toate sectoarele de activitate ale economiei naţionale (cu mici excepţii), care îndeplinesc cumulativ condiţiile:
• societate comercială înregistrată conform Legii nr. 31/1990 sau societate cooperativă înregistrată conform Legii nr. 1/2005;
• desfăşoară activitate economică de cel puţin 1 an;
• pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi (anul fiscal în curs şi doi ani anteriori solicitării finanţării), nu a primit ajutoare de minimis sau, dacă a primit, acestea cumulate nu depăşesc plafonul echivalent în lei cu 200.000 euro, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderii care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier;
• nu înregistrează debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat;
• nu se află în procedură de executare silită, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operaţională, lichidare;
• nu au fost emise împotriva întreprinderii decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau în cazul în care asemenea decizii au fost emise acestea au fost executate;
• nu intră în categoria “întreprinderilor în dificultate” potrivit capitolului 2 secţiunea 2.1. din Comunicarea Comisiei Europene – Linii directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea firmelor în dificultate, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 244 din 01.10.2004.

Pentru acordarea finanţării, este obligatorie întocmirea unui studiu tehnico-economic realizat de o firmă de specialitate în domeniu, prin care să se demonstreze viabilitatea proiectului de investiţii.
Dacă doriţi ca şi firma dvs. să beneficieze de această oportunitate, puteţi să ne solicitaţi serviciile foarte simplu şi rapid.

TOTAL PRIM EXPERT EXPERT CONTABIL, BERBECARU GABRIEL 0747/293549
Din Gura in Gura